Ukratko
StoryEditor

Sjajna prilika za hrvatske inovatore

10. Srpanj 2024.

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) osmislila je u okviru PROGRAMA AKCELERACIJE cjelovit sustav podrške za sva novoosnovana inovativna poduzeća, inovativne razvojne timove i pojedince u svim regijama Hrvatske. Program obuhvaća podršku s ciljem inicijalne procjene stanja poslovanja, individualnog savjetovanja o poslovanju, mentoriranja od strane stručnih mentora, pružanja podrške prilikom komunikacije s investitorima, aktivnostima internacionalizacije i slično.

Prijavom na objavljeni Javni poziv moguće je ostvariti pravo na nefinancijsku potporu u vidu usluga 9 konzorcija - akceleratora iz svih regija Hrvatske u vrijednosti do najviše 4000 eura u fazi predakceleracije, do najviše 17 tisuća eura u fazi akceleracije i do najviše 6000 eura u fazi postakceleracije.

Za one prijavitelje koji uspješno prođu fazu predakceleracije, HAMAG-BICRO će objaviti ograničeni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u iznosu do 25 tisuća eura, kao i poziv za dodjelu vaučera za internacionalizaciju poslovanja poduzeća koja sudjeluju u Programu akceleracije (za aktivnosti sudjelovanja poduzeća na međunarodnim događanjima, izložbama, sajmovima, radionicama, konferencijama, a obuhvaćaju putne troškove, troškove noćenja, kotizacije i slično).

Prijave se zaprimaju putem online obrasca do 7. kolovoza 2024. godine. Prijaviti se mogu novoosnovana poduzeća koja su osnovana najviše pet godina prije dana predaje projektnog prijedloga; razvojni timovi te pojedinci (fizičke osobe - za fazu predakceleracije) koji razvijaju inovativni proizvod/uslugu i koji se trenutno nalaze u fazama TRL 5-8. HAMAG-BICRO će, u suradnji s lokalnim akceleratorima, odabrati do najviše 160 korisnika na području Republike Hrvatske koji će dobiti priliku razvijati svoje poslovanje u poslovnom prostoru jednog od akceleratora kroz naredne dvije godine.

O programu akceleracije doznajte više na službenim stranicama HAMAG-BICRO-a ili se obratite voditeljici projekta putem elektronske pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Eurostars 3 - Vaučer u iznosi od 3350 eura za usluge stručnjaka prilikom izrade projektne prijave

Tvrtkama zainteresiranim za međunarodne suradničke projekte u okviru programa Eurostars 3, HAMAG-BICRO omogućuje da pošalju radnu verziju svoje prijave i ostvare pravo na vaučer u iznosu od 3350 eura koji će se dodijeliti najbolje ocijenjenim pretprijavama za sufinanciranje usluga stručnjaka za pomoć u pripremi projekata.

Na natječaj ‘Vaučer program za usluge stručnjaka za pomoć u pripremi projektne prijave za program Eurostars prijaviti se mogu mikro, mala i srednja poduzeća do 15. srpnja 2024. godine.

Dostava pretprijave nije obavezna za sudjelovanje u programu Eurostars 3, ali na ovaj način tvrtke mogu ostvariti pravo na financiranje usluge stručnjaka za pisanje projektne prijave i ujedno provjeriti koliko je projekt u skladu s propozicijama programa. Pretprijava se piše na engleskom jeziku i podnosi se putem poveznice.

Eurostars je program kojim se potiču mala i srednja poduzeća (MSP) na suradnju s međunarodnim partnerima u pokretanju istraživačko-razvojnih (IR) aktivnosti. Osnovni kriterij je sudjelovanje minimalno dvije zemlje članice u projektu. Natječaj i popis zemalja koje sudjeluju u programu dostupni su na poveznici.

Više informacija o programu i samom procesu prijave možete doznati na poveznici.

20. srpanj 2024 15:49