Ukratko
StoryEditor

Tia partner po prvi put postao nositelj certifikata Poslodavac Partner

08. Prosinac 2022.
Tia partner

Izvrsnim i dobro povezanim HR praksama Tia partner uspješno je zadovoljio nove kriterije nezavisnih HR stručnjaka koji čine Poslodavac Partner certifikacijski tim. Poslovni partneri ljudskih resursa aktivno su uključeni u donošenje poslovnih odluka i strateško planiranje u cijeloj organizaciji, čime Tia partner potvrđuje svoje mjesto u prestižnoj skupini poslodavaca s dokazano kvalitetnim upravljanjem ljudskim potencijalima. 

Tia partner može se pohvaliti detaljno razvijenim onboarding procesom, a svim zaposlenicima dostupni su i treninzi interne akademije ‘Naša škola‘ u okviru koje mogu razvijati svoja znanja i vještine u različitim područjima.

Zaposlenici mogu dati povratnu informaciju o svojoj motivaciji i angažmanu u tvrtki čime potiču kulturu povratne informacije, a kroz razne inicijative osigurava se dobrobit i mentalno zdravlje zaposlenika.

Najzahtjevnija godina za nositelje certifikata 

U svrhu promocije izvrsnog upravljanja ljudskim resursima, te kao odgovor na promjene i izazove u sve zahtjevnijem HR svijetu stručnjaci SELECTIO Grupe, najveće grupacije za savjetovanje u ljudskim resursima, postrožili su kriterije za postizanje certifikata Poslodavac Partner zbog čega je ova godina bila najzahtjevnija godina za sve nositelje certifikata. 

Metodologija certifikata Poslodavac Partner osmišljena je 2005. godine i od tada se kontinuirano revidira. U ovogodišnju reviziju je uključeno više od pedeset vrhunskih HR stručnjaka, a standardi su definirani po uzoru na najbolje svjetske HR prakse.  

Certifikacijski tim Poslodavac Partner promatrao je HR sustav kroz employee lifecycle koji prati iskustvo zaposlenika kroz sedam ključnih etapa: privlačenje i zapošljavanje, onboarding i razvoj zaposlenika, angažiranost i zadovoljstvo zaposlenika, transformacija i razvoj, zadržavanje i nagrađivanje, te odlazak (offboarding) i povratak zaposlenika. Ovakva evaluacija po prvi puta jednako promatra dvije perspektive – perspektivu poslodavca i perspektivu zaposlenika.  

Danas je Poslodavac Partner proveden u više od dvjesto organizacija iz preko deset zemalja, a zanimljivo je da su neke organizacije, uvrstile certifikat kao ključni pokazatelj uspješnosti HR odjela čime je on postao puno više od priznanja. 

25. travanj 2024 12:24