Ukratko
StoryEditor

Vodeće stručnjakinje FinTech revolucije dolaze na Money Motion

25. Siječanj 2023.

Jedva iznad 6 posto iznosi udio osnivačica među prvih 1000 najbolje financiranih FinTech kompanija u svijetu. Među njima samo 16 su jedini osnivači, dok 68 od tih tisuću tvrtki vode žene u izvršnom vodstvu. Takvi su bili glavni nalazi prvog istraživanja o raznolikosti u FinTech industriji pod nazivom Fintech Diversity Radar provedenog 2021. koji pokazuju zabrinjavajući trend

Utješna naznaka nalazi se u broju osnivačkih timova sa ženama, koji raste sa stope od 6 posto u 2010. na 20 posto u 2019. i konačno na 30 posto godinu kasnije. Ali neugodna je istina da se većina stručnih uloga koje žene drže u tim tvrtkama nalazi u području ljudskih resursa i marketinga.

Kako bismo premostili ovaj jaz i osigurali da budućnost financijske tehnologije uključuje sve nas, industrija se mora pozabaviti trenutnim FinTech izazovima u svjetlu ovih otkrića. Imajući to na umu, Money Motion, jedina FinTech konferencija koju trebate posjetiti i koja će se održati 09. i 10. ožujka u Zagrebu, predstavlja glasove tri inspirativne stručnjakinje koje se suprotstavljaju ovim statistikama:

Linh Van Deibel, potpredsjednica odjela za strategiju i korporativni razvoj u kompaniji Banked, iskusna je stručnjakinja koja je pomogla izgraditi i proširiti četiri različita tehnološka startupa diljem Europe, SAD-a i Bliskog istoka. Linh je došla u Banked u uzbudljivo vrijeme, kada je tvrtka upravo završila svoju seriju A, te im pomaže u transformaciji digitalnog plaćanja u Ujedinjenom Kraljevstvu, Europi i šire.

Nena Dokuzov, voditeljica projektne skupine za novu ekonomiju i blockchain tehnologiju u Ministarstvu za gospodarski razvoj i tehnologiju u Sloveniji, etablirana je stručnjakinja za FinTech, članica i osnivačica World Metaverse Councila i inicijatorica prvog nacionalnog NFT-a u svijetu. Nena je ujedno i članica OECD Savjetodavnog odbora za stručnu politiku blockchaina i potpredsjednica Savjetodavne skupine za napredne tehnologije pri UNECE-u.

Maha Al-Saadi, direktorica za usklađenost i regulatorne poslove u digitalnom ogranku Tradias Bankhaus Scheich, nepokolebljiva je zagovornica usvajanja digitalne imovine, strastvena oko sigurnog usvajanja novih DLT tehnologija. Više od 16 godina iskustva u financijskim uslugama, usklađenosti i regulatornim poslovima pridonijelo je njezinoj dubokoj stručnosti u blockchainu, DLT-u, digitalnoj imovini, CBDC-u i kriptovalutama, DeFi-ju i novim tržišnim strukturama.

Vodeća FinTech imena na tržištu – ASEE, Monri, UBIK, Mastercard i OTP banka – udružila su snage u organizaciji ove konferencije kako bi omogućili regionalnim profesionalcima i entuzijastima jedinstvenu priliku za razgovor s globalnim stručnjacima, razmjenu iskustava i znanja i stvaranje relevantnih poslovnih odnosa.

Money Motion, u partnerstvu s Nexi Grupom, dovest će u Laubu više od 30 lidera industrije i 50 brendova kako bi razgovarali o sadašnjosti i budućnosti FinTecha – jedne od najdisruptivnijih tehnologija našeg vremena. Sudionici i posjetitelji mogu očekivati dva dana otkrivanja najnovijih trendova, izazova i rješenja na raskrižju tradicionalnog financijskog tržišta i najsuvremenijih tehnologija našeg vremena.

image

Gordana Breyer

foto Ino Zeljak
- Kako digitalna ekonomija i apetit kupaca za besprijekornim plaćanjima rastu, nikad nije bilo važnije stvoriti okruženje u kojem se možemo osloniti na kolektivno znanje vrhunskih predstavnika FinTech industrije. Za nas u Nexi Grupi, udruživanje s Money Motionom predstavlja korak naprijed, jer nas naše jake lokalne sposobnosti i međunarodna snaga potiču da uvijek gledamo dalje od transakcija i fokusiramo se na holističko korisničko iskustvo. Samo okupljanjem stručnjaka, klijenata i talenata možemo voditi naše kupce u sljedeću eru plaćanja - izjavila je Gordana Breyer, direktorica prodaje i odnosa s klijentima u Nexi Grupi.

Sve veći regionalni interes za FinTech teme i rješenja prepoznala je i Magda Milas, priznata FinTech stručnjakinja i predsjednica udruge Alice in Blockchains, community sponzora konferencije Money Motion.

image

Magda Milas

foto Luka Stanzl/pixsell
- U Hrvatskoj je prisutna rastuća zajednica profesionalaca i entuzijasta za teme koje obuhvaća FinTech i prepoznajemo kako sve više ljudi želi naučiti i razumjeti najnovije financijske tehnologije bez obzira radi li se o njihovom profesionalnom radu ili samo o području osobnog interesa. Podržavamo projekte poput konferencije Money Motion i mislimo kako se upravo ovakvim inicijativama pruža jedinstveno iskustvo i prilika za edukaciju, razmjenu stručnog znanja, kao i gradnja poslovne mreže. Neke grane FinTecha poput embedded financea, BNPL-a ili buy now pay later, DEFI-a ili decentraliziranih financija i open bankinga su se tek posljednjih godina počele intenzivnije razvijati, stoga će biti vrlo zanimljivo čuti stručnjake iz svake od navedenih - dodaje Milas.

Za pristup svim sadržajima konferencije dovoljna je jedna ulaznica koju možete nabaviti na platformi Entrio. Ulaznice izlaze u prodaju u ograničenim serijama. Serije blind bird i super early bird ulaznica brzinski su rasprodane, a nova serija early bird ulaznica u prodaji je po cijeni od 99 eura. Plan objave novih serija ulaznica možete pratiti na službenoj web stranici konferencije i na društvenim kanalima - Facebook, LinkedIn i Twitter.

Money Motion otvorio je i poziv za volontere. Ako ste mladi profesionalac ili student koji traži priliku naučiti više o FinTech industriji, uključite se na najzanimljiviji i najuzbudljiviji način i postati dio ambicioznog tima koji će Zagreb na nekoliko dana pretvoriti u FinTech hotspot, posjetite našu web stranicu i prijavite se sada.

26. travanj 2024 02:28