Život
StoryEditor

Apple zainteresiran za kupovinu Manchester Uniteda

25. Studeni 2022.

Realizira li se ta prodaja, Manchester United će postati najbogatiji klub na svijetu

Nakon što je obitelj Glazer, kontroverzni vlasnici Manchester Uniteda, objavila da razmatra mogućnost prodaje tog nogometnog kluba, stigla je vijest da je potencijalni kupac tehnološki div Apple. Apple razmatra preuzimanje koje bi ga moglo koštati nevjerojatnih 5,8 milijardi funti.

Prema navodima Jeremy Crossa iz Daily Stara, kompanija je izrazila interes iako dosad nisu pokazivali nikakvu ambiciju da u svoj portfelj uvrste i nogometni klub. Izvršni direktor Tim Cook smatra da posjedovanje Manchester Uniteda ima velikog, naročito komercijalnog potencijala za čitav brend te je navodno već zakazao sastanke s bankama koje bi potencijalno nadgledale proces prodaje.

Rekordna cifra

Ukoliko obitelj Glazer doista proda Manchester United, taj će ‘deal‘ postati i najskuplji u povijesti te srušiti rekord Chelsea koji je početkom godine prodan za 4,25 milijardi funti. Također, postane li Apple novi vlasnik, United će biti najbogatiji klub na svijetu – iza njega će stajati najvrjednija tehnološka kompanija čije će bogatstvo zasjeniti ono saudijskih investitora u Newcastle.

Osim Applea u medijima se pojavljuje i ime Jima Ratcliffea, milijardera i najbogatijeg Britanca, koji je od malih nogu žestoki fan tog nogometnog kluba te je također izrazio želju za preuzimanjem.

18. travanj 2024 12:22