Život
StoryEditor

CNN lansirao inovativni kanal CNN Fast za europsku publiku

23. Svibanj 2023.
Novi program prikazivat će informativne i zabavne video-priloge kojim će, kako se nadaju, privući mlađu publiku

Američka televizijska kuća CNN lansirala je CNN Fast, besplatni streaming kanal za europsko tržište. CNN Fast objavljivat će kratak video sadržaj u kojem će donositi internacionalne priče i vijesti iz života, biznisa, zabave, sporta i okoliša. Prenosi ga Rakuten TV, a od 24. svibnja bit će dostupan i na kanalima LG Channels te od lipnja na Samsung TV Plusu.

Kako su za medije izjavili iz CNN-a, program koji prikazuje informativne i zabavne video-priloge kreiran je kako bi privukao mlađu publiku koja preferira kraće formate. Novinarska ekipa CNN-a priče će ispričati u klipovima koji traju od tri do šest minuta, a taj sažeti i lako probavljivi sadržaj informirat će i angažirati gledatelje.

Inovativan koncept

U usporedbi sa matičnim kanalom, CNN Fast gledateljima, kako tvrde, pruža potpuno novo i drugačije iskustvo, a zahvaljujući suradnji s CTV platformama sadržaj će biti dostupan putem različitih uređaja. Nadaju se da će se zahvaljujući tom novom pristupu kreiranja i plasiranja sadržaja širu publiku upoznati sa CNN-ovim storytellingom i izvještavanjem.

CNN Fast trenutno je dostupan u Austriji, Belgiji, Danskoj, Finskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Irskoj, Italiji, Luksemburgu, Nizozemskoj, Norveškoj, Portugalu, Španjolskoj, Švedskoj i Ujedinjenom kraljevstvu.

Tijekom godine bit će dostupa i u drugim zemljama, dok će na matičnom američkom tržištu novi kana. biti dostupan putem Samsung TV plusa i Pluto TV-a.

18. travanj 2024 13:17