Život
StoryEditor

Dior potpisao povijesni ugovor s glumcem Johnnyijem Deppom

16. Svibanj 2023.
Glumac će naredne tri godine biti zaštitno lice parfema Dior Sauvage i za to dobiti 20 milijuna dolara što je najviši iznos ikad isplaćen za promociju muškog parfema

Godinu dana nakon mučne, javne sudske bitke s bivšom suprugom, Amber Heard, američki glumac Johnny Depp obnovio je sponzorski ugovor s modnom kućom Dior. Brend u vlasništvu najvrjednije kompanije u svijetu luksuza, LVMH, s glumcem je potpisao trogodišni ugovor za reklamiranje parfema Dior Sauvage.

Budući da je njegova vrijednost 20 milijuna dolara, riječ je o najvrijednijem ugovoru koji je ikad potpisan za muški parfem. Deppov ‘Dior Sauvage‘-ugovor premašio je lukrativni deal s glumcem Robertom Pattisonom koji je za reklamiranje Dior Hommea dobio 13 milijuna dolara te izdašni iznos od sedam milijuna dolara koliko je Chanel platio holivudskom miljeniku Bradu Pittu.

Čuvanje leđa

Dior je držao leđa Deppu čak i kad je 2020. izgubio slučaj za klevetu protiv britanskih medija koji su ga prozvali nasilnikom, ali i tijekom kontroverznog suđenja prošle godine kad je niz mučnih detalja o suživotu Depp i Heard izašlo u javnost. Prvi su put partnerstvo sklopili 2017., a tada je Sauvage, prema Business of Beautyiju, postao najprodavaniji muški parfem svih vremena.

Nakon što je prvi put Heard proglasila Deppa nasilnikom, dio publike je silno zamjerio Dioru što s glumcem ne prekida svoje ugovorne obaveze, a budući da je glumac slučaj dobio, pokazalo se da im je to bio dobar potez. Tijekom lanjskog suđenja, fanovi su, u znak potpore glumcu, kupovali parfem, a nakon što je i službeno ‘oprao‘ svoj imidž, prodaja je vrtoglavo narasla.

Čak je i Bernard Arnault, CEO LVMH-a, izjavio da je Dior Sauvage simbol Johnyija Deppa te da je upravo zbog toga miris doživio nezapamćen uspjeh. Vijest o tome da su produžili suradnju na još tri godine stigla je nedugo nakon objave da će se glumac pojaviti na festivalu u Cannesu gdje će promovirati novi svoj film ‘Jeanne du Barry‘ u kojem igra francuskog kralja Louisa XV. 

19. travanj 2024 15:10