Život
StoryEditor

Duolingo razvija aplikaciju za učenje glazbe

23. Ožujak 2023.
Aplikacija koja trenutno broji preko pola milijarde korisnika diljem svijeta, zapošljava stručnjake za glazbu i glazbeno obrazovanje

Iako već godinama uživa status aplikacije koja je sinonim za učenje stranih jezika, Duolingo je odlučio proširiti svoju djelatnost. Tijekom pandemije, lansirali su Duolingo ABC, besplatnu aplikaciju za pomoć djeci s učenjem engleskog jezika, a krajem prošle godine odlučila je uskočiti đacima koji se muče s matematikom.

Sad pak želi pomoći svojim korisnicima da savladaju glazbeno znanje. Kako prenosi Techcrunch, aplikacija koja trenutno broji preko pola milijarde korisnika diljem svijeta, zapošljava stručnjake za glazbu i glazbeno obrazovanje.

Potraga za stručnjacima

Duolingo u oglasu navodi da kane podučavati glazbu na zabavan i pristupačan način, a novi će se zaposlenik pridružiti malom timu s kojim će postaviti temelje za novi glazbeni proizvod, inovirati i eksperimentirati. Za zainteresirane, međutim, kompanija je letvicu postavila visoko.

Traže da osoba ima diplomu iz glazbenog obrazovanja, psihologije obrazovanja, znanosti o učenju, kognitivnih znanosti ili srodnih područja. Ranije su tražili i savjetnika za glazbu i nastavne programe, a čini se da je to mjesto već popunjeno. U svakom slučaju, Duolingu je dojadio status najboljeg učitelja stranih jezika među aplikacijama pa kane postati vodeća virtualna adresa za obrazovanje.

16. travanj 2024 22:27