Život
StoryEditor

‘Gospodari prstenova: Prstenovi moći‘ s 25 milijuna gledatelja oborili rekorde Amazona

07. Rujan 2022.

Jeff Bezos je bio izuzetno angažiran u vezi kupovine prava za snimanje ovog naslova, a izjavio je i da mu je sin koji je, poput njega, veliki fan Tolkiena, poručio: ‘Molim te, nemoj ovo sj…‘

Da publika doista nije mogla dočekati emitiranje najskuplje serije ikad - 'Gospodari prstenova: Prstenovi moći', potvrdili su službeni rezultati gledanosti. Kako je s veseljem objavio Amazon u čijoj je produkciji snimljena serija, prve dvije epizode privukle su 25 milijuna gledatelja te tako srušile prethodne rekorde i postale najuspješnija premijera u povijesti Prime Videa.

Kako su objavili u priopćenju za medije, u Amazonu su izuzetno ponosni na ove rezultate, a milijuni gledatelja su potvrdili koliko su strastveni u vezi fantasy priča iz Međuzemlja.

Bezosovo lobiranje

Ovo je prvi put da je Amazon objavio rezultate o gledanosti, a budući da seriju nisu usporedili s dosadašnjim naslovima valja im vjerovati na riječ da je najuspješnija u njihovom katalogu.

Serija Prstenovi moći koja se temelji pričama oca fantasy žanra, J.R.R. Tolkiena, poznata je i po tome što je najskuplja ikad snimljena s budžetom koji samo za prvu sezonu prelazi milijardu dolara. Kako prenosi Business Insider, Jeff Bezos je bio izuzetno angažiran u vezi kupovine prava za snimanje ovog naslova, a izjavio je i da mu je sin koji je, poput njega, veliki fan Tolkiena, poručio: 'Molim te, nemoj ovo sj…'.

Prije pet godina za prava su se nadmetali Netflix i HBO, ali su vlasnici Tolkien Estate u konačnici odabrali Amazon koji ih je platio navodnih 250 milijuna dolara.

18. travanj 2024 12:54