Život
StoryEditor

Kendrick Lamar zatvorio Glastonbury noseći krunu od trnja Tiffany&Co-a

30. Lipanj 2022.
Kendrick Lamar

Kruna od visoko-poliranog titana sastavljena je od 14 dijelova te sadrži 50 trnja i čak 8 tisuća ručno utisnutih dijamanata, a na njenu je izradu potrošeno 1,3 tisuće radnih sati

Popularni američki hip-hop umjetnik, Kendrick Lamar zatvorio je jubilarno 50. izdanje glazbenog festivala Glastonbury noseći krunu od trnja. Kruna je, dakako, inspirirana Isusovom, ali za razliku od njegove koja je, vjeruje se, izrađena od drače, Lamarova je djelo kompanije Tiffany&Co. Budući da se posljednjih godinu dana taj čuveni američki brend luksuznog nakita odlučio približiti mlađim kupcima, osvježiti brend i marketinšku komunikaciju, ne čudi što su sklopili partnerstvo s jednim od najtalentiranijih glazbenika nove generacije. Osim što je osvojio nagrade Grammy, Lamar je za album Damn nagrađen i Pulitzerom te tako postao prvi dobitnik te prestižne nagrade koji ne izvodi jazz ili klasičnu muziku. Lamar se u svojoj kruni od trnja prvi put pojavio na coveru svog novog albuma, a na njenu su izradu četiri artisana potrošila deset mjeseci, odnosno 1.3 tisuće radnih sati.

Kruna kao poruka

Kruna od visoko-poliranog titana sastavljena je od 14 dijelova te sadrži 50 trnja i čak 8 tisuća ručno utisnutih dijamanata (micro-pavé vrijedan ukupno 137 karata). – Kendrick Lamar simbol je umjetničkih postignuća, kreativnog rizika i neumorne inovacije, a upravo je to definiralo Tiffany&Co posljednja dva stoljeća – kazao je u priopćenju izvršni potpredsjednik kompanije, Alexandre Arnault te dodao da su iznimno ponosni i uzbuđeni što mogu raditi s takvim vizionarom te što su bili u mogućnosti njegovu ideju krune realizirati i u stvarnosti. Također, kruna od trnja je poslužila Lamaru da posjetiteljima festivala demonstrira što doista misli o nedavnoj odluci Vrhovnog suda prema kojoj ustav više ne jamči pravo na pobačaj. – Nosim ovu krunu. Osudili su Krista. Sad sude vama, sude Kristu. Blagoslov ženskim pravima – poručio je 35-godišnji umjetnik.

11. svibanj 2024 12:32