Život
StoryEditor

Lego otvorio Brick Café u kojem se odrasli igraju ‘legićima‘

13. Studeni 2022.

Eksperimentalni prostor otvoren je povodom Svjetskog mjeseca mentalnog zdravlja, jer igra poboljšava kreativnost i smanjuje stres

Ugostiteljska ponuda Dublina prošlog je tjedna bila bogatija za jedan neobičan kafić – LEGO Brick Café. Riječ je o prvom na svijetu eksperimentalnom kafiću ili, bolje reći, kreativnom prostoru u kojem gosti mogu uživati u napitcima, društvu i slagati Lego kockice.

Zanimljivo, ovaj prostor nije osmišljen za klince već za odrasle i to tijekom Svjetskog mjeseca mentalnog zdravlja kako bi odrasli iskusili dobrobiti slaganja kockica i igre za mentalno zdravlje.

Pop-up eksperimentalni kafić rezultat je suradnje Lego Lead User Laba, odjela koji se bavi razvojem inovativnih ideja, te kreativne agencije Boys+Girls koja je razvila koncept.

Samo za odrasle

U tom kreativnom prostoru gosti su mogli birati između Lego setova te ih slagati na licu mjesta, ali i sudjelovati na radionicama koje demonstriraju kreativnu upotrebu kockica kao što su, primjerice, stop-motion animacije, ekspresivne mozaičke konstrukcije i izražavanje na otvorenom platnu.

Kako je za portal Famous Campaigns izjavio kreativni direktor agencije Boys+Girls, Kris Clarkin, igra je temelj života; može poboljšati pamćenje, povećati kreativnost i smanjiti stres.

– Najveći izazov bio je dizajnirati kafić tako ne izgleda kao da je namijenjen djeci već odraslima. Također, namjera nam je bila kreirati prostor gdje se istomišljenici mogu sastajati i igrati, razmjenjivati ideje. Uzbuđen sam što mogu vidjeti kako ljudi komuniciraju i reagiraju na slaganje kockica u ovakvom okruženju – kazao je Clarkin.

Dublinski eksperimentalni kafić služit će Legu za procjenu potrošačkih apetita, a ako im se ovaj koncept svidi, moguće je da će Brick Cafée otvarati i na drugim tržištima.

18. travanj 2024 22:17