Život
StoryEditor

Twitch poslušao publiku i zabranio streamanje kockanja i kockarske igre

22. Rujan 2022.

Uskoro na snagu stupa zabrana streamanja sadržaja koji ima veze s kockanjem, dok su sportsko klađenje i poker i dalje dopušteni na platformi

Twitch, platforma za video-streaming, gaming sadržaje (GVC) i zabavu, objavila je da zabranjuje sadržaje i kanale koji imaju ikakve veze s klađenjem i kockanjem. Budući da broadcasteri takvog sadržaja na Twitchu postaju sve popularniji, korisnici su odlučili dignuti bunu i zatražiti od platforme da ukine takvu vrstu sadržaja. Platforma ih je odlučila poslušati, pa je bez prihoda ostao određen broj streamera poput, primjerice, Tylera Faraza 'Tranwreck' Niknama koji je znao mjesečno zaraditi milijun dolara od partnerstva s casinima i kompanijama iz industrije igara na sreću.

Ekipa iz platforme je shvatila da je podržavajući tu industriju promovirala nezdrave navike, ali i otvorila prostor za prevare. Kako su izjavili medijima, od 18. listopada stupa na snagu zabrana streamanja sadržaja koji ima veze s kockanjem poput igara s kockicama, ruletom i slično, dok će sportsko klađenje i poker i dalje biti dopušten na platformi.

25. travanj 2024 20:49