Život
StoryEditor

Zbog gubitka 70 milijardi dolara, Mark Zuckerberg trenira ‘ultimate fight‘

26. Rujan 2022.
Mark Zuckerberg

Milijarderu su MMA treninzi ispušni ventil, način da se nosi s financijskim gubicima, nepovjerenjem investitora u meta-svemir i sve moćnijom konkurencijom, TikTokom

Iako je s priličnim entuzijazmom uronio u virtualni svemir, osnivač Mete, Mark Zuckerberg, u posljednjih je godinu dana izgubio nevjerojatnih 70 milijardi dolara. Prema posljednjim podacima koje donosi Bloomberg Billionaires Index, njegovo neto bogatstvo je trenutno procijenjeno na 55,3 milijarde dolara, dok je u rujnu prošle godine vrijedio 142 milijarde.

On je i dalje milijarder, ali mu se bogatstvo topi zabrinjavajućom brzinom, pa ne čudi što traži načine da prevlada taj stres. Zuckerberg se okrenuo sportu i to ne bilo kakvom već mješovitim borilačkim vještinama, MMA-ju ili 'ultimate fightu'.

Tihi ubojice

Kako je novinarima The Informationa kazao njegov trener, MMA i jiujitsu borac Khai Wu, Zuckerberg posljednjih nekoliko mjeseci religiozno trenira MMA te doista ostavlja srce u ringu.

– Od njega nikad nećete čuti 'Ne radi to' već 'Daj mi još sile, daj mi još otpora, želim to osjetiti!' – naveo je Wu koji osim Zuckerberga trenira još mnoge face iz Silicijske doline.

Trener je iznenađen vještinama 'geekova', pa navodi da nikad ne biste očekivali da vas oni mogu srušiti na pod.

– Ni ne okrenete se, a oni vas napadaju s tehnički savršenim potezima. Niste svjesni da se u tim štreberima kriju tihe ubojice – našalio se Wu.

Iako nije komentirao Zuckerbergove poslovne drame, novinari su uvjereni da su milijarderu MMA treninzi ispušni ventil, način da se nosi s financijskim gubicima, nepovjerenjem investitora u meta-svemir i sve moćnijom konkurencijom, TikTokom.

Ove je godine, prvi put u povijesti, Facebook zabilježio opadanje broja korisnika zbog čega je Zuckerberg u jednom dani izgubio 31 milijardu dolara. Nakon takvih situacija ne treba čuditi što ambiciozni Zuckerberg ima potrebu pomlatiti se s nekim.

19. travanj 2024 12:45