Iz Korlata, jednog od najposebnijih vinograda u Hrvatskoj, u vinske čaše slila se nova raskošna linija vrhunskih crvenih vina Cabernet sauvignon, Syrah i Merlot. Sinoć je u održana jedinstvena gastronomska večer u kojoj su brojnim uglednim gostima, ljubiteljima najfinijih vina i okusa predstavljena vrhunska vina Korlat Supreme. Među njima bili su: Jelena Veljača, Dražen Čuček, Judita Franković, Miran Kurspahić, Nina Mia Čikeš, Anita Dujić, Đurđa Tedeschi, Asja Petersen, Antonija Stupar Jurkin, Marko Tolja, Mirjana Mikulec i mnogi drugi poslovni uglednici.
Korlat Supreme - strast pretočena u vino
Vrhunska crvena vina brenda Korlat vinskoj sceni predstavljena su prvi puta berbom 2007. i odmah su osvojila srca brojnih obožavatelja posebnim dizajnom, raskošnim okusima i vrhunskom kvalitetom te primila brojna nacionalna i internacionalna priznanja upravo za dizajn i kavlitetu. Prošle godine tržištu je predstavljena i linija vrhunskih rakija i likera s položaja Korlat, posebnih okusa i aroma Šipak divlja ruža, Aronija, Medica s propolisom, Travarica sa smiljem te Loza barrique.
A da je riječ o uistinu posebnom promišljenom brendu potvrdio je gospodin Ivo Markotić, generalni direktor tvrtke Badel 1862 u pozdravnom govoru. Prisutnima je u kratkim crtama sažeo priču o nastanku brenda Korlat Supreme, jednom od prvih luksuznih crvenih vina od međunarodnih sorti vina proizvedenih u srcu Dalmacije.
Radi se o vinima od sorti grožđa s posebno odabranih položaja unutar vinograda Korlat, najbogatijih suncem i odgajanih pod budnim okom vrhunskih enologa i vinogradara do idealnog trenutka kada se ručno beru, obrađuju i spremaju u barrique bačve vrhunskih svjetskih proizvođača. Svaki je korak u ovom procesu brižno promišljen i praćen. Korlat Supreme linija vrhunskih crvenih vina raskošne je rubinske boje, posebno naglašenih sortnih odlika, to su vina koja pobuđuju emocije i prirodna su nadogradnja brenda Korlat.
Meni u skladu s crvenim vinom
Dobrom raspoloženju okupljenih pridonijeli su ukusni zalogaji iz kuhinje šefice Priske Thuring, čije se već poznato kulinarsko umijeće natjecalo s bojama i okusima Supremea. Poseban je izazov bio osmisliti meni koji bi bio u idealnom skladu isključivo s crvenim vino, a nekoliko riječi dao je glavni enolog Badela 1862, g Dubravko Ćuk, koji je zajedno sa cheficom prije svakog slijeda iznio pojedinosti o svakom od ponuđenih vina. Za sam kraj, prisutne je razveselio i nastup poznatog pjevača Marka Tolje.