Aktualno
StoryEditor

Becutanova radionica za roditelje uz dr. Dianu Puževski i dr. Natka Becka

15. Rujan 2023.
Becutan radionica

Iz generacije u generaciju, Becutan, jedan od najprepoznatljivijih brendova u regiji njeguje neprocjenjivu vezu između roditelja i djece. Roditeljstvo je nesvakidašnje putovanje ispunjeno bezbrojnim bezbrižnim trenutcima. Koliko je važna uloga roditelja u odrastanju djece i sve o izazovima roditeljstva, razgovarali smo sa Mirna Medaković Stepinac, Korana Gvozdić, Paula Sikirić, Ivan Šarić uz dr. med. Natko Beck i uglednom pedijatricom dr. med. Diana Puževski, uz brojne mame na tradicionalnoj ‘Becutanova radionica za roditelje’ u prekrasnom vrtu Velvet café.  ‘Ljubav je na prvom mjestu! Ljubav se ne može ničim zamijeniti, niti kupiti a dragocjena je za razvoj naših mališana’, istaknuo je dr. med. Natko Beck, koji je posebno naglasio važnost ljubavi i nježnosti od samog rođenja bebe. Ugledna pedijatrica sa svojim dugogodišnjem iskustvom Diana Puževski, dr. med. posebno je istaknula  kako pravilno njegovati i zaštititi iznimno osjetljivu bebinu kožu od samog rođenja s naglaskom na važnost odabira kvalitetnih proizvoda uz besprijekornu kvalitetu za njegu i zaštitu iznimno osjetljive bebine kože.

- Biti roditelj je najljepši i najlakši, ali ujedno i najteži posao na svijetu. Nespavanje, briga, strah, neizvjesnost, ali i ljubav kakvu ne možeš pojmiti. Ne postoji ništa ljepše nego gledati svoje dijete od rođenja kako raste i razvija se, dijeleći nezaboravne trenutke koje čine život ljepšim iz dana u dan. Svi mi radimo greške, ne postoje savršeni roditelji, ali se trudimo iz dana u dan kako biti što bolji roditelji i ono najvažnije pružamo neizmjernu ljubav. Dijete od rođenja treba ljubav, nježnost, dodir, maženje i paženje, ali najvažnija je ljubav. Ljubav je na prvom mjestu - istaknuo je dr. med. Natko Beck.

- Dolaskom hladnijih dana, njega nježne dječje kože postaje posebno zahtjevna. Izložena utjecaju hladnoće i vjetra vani te suhog i često pregrijanog zraka u domu koža postaje suha, gubi vlagu, gruba je na dodir, hrapava, a može doći do pojave ili pogoršanja ekcema. Da bi prevenirali suhoću kože i neugodu za dijete važno je  poznavati nekoliko osnovnih i jednostavnih pravila njege. Dijete se ne treba kupati svakodnevno već je dovoljno dva do tri puta tjedno. Preporuča se pranje uljnim kupkama u vodi koja nije pregrijana. Unutar tri minute nakon kupanja preporuča se u kožu utrljati emolijentno mlijeko koje će sačuvati vlagu. Na posebno osjetljiva mjesta poput područja oko usana, koja su često vlažna, nanosimo više puta dnevno kremu koja sadrži cink uz pantenol i lanolin. Držeći se savjeta o njezi kože uz pomoć klinički i dermatološki testirane Becutan Sensitive linije prevenirati ćemo probleme i neugodu i kod djece s posebno osjetljivom kožom -  istaknula je ugledna pedijatrica dr. med. Diana Puževski.

Becutan nije ponos samo Alkaloida. Becutan je jedan od najprepoznatljivijih makedonskih brendova u regiji i šire, pozicioniran među vrhunskim liderima u segmentu dječje kozmetike. Proizvodi su napravljeni od sirovina potvrđene vrhunske kvalitete u suglasnosti sa europskim direktivama o kvaliteti proizvoda namijenjenih njezi dječje kože, dok je proizvodni proces podložan stalnoj provjeri ulaznih materijala i gotovog proizvoda i odvija se u suglasnosti sa GMP-standardima (Good Manifacturing Practice), standardima dobre proizvodne prakse, najvišim u ovoj industriji. Noseći segment portfelja su proizvodi namijenjeni njezi i zaštiti bebine i dječje kože, sa izuzetno blagim formulacijama pripremljenim prema originalnim recepturama, koje su sigurne za upotrebu još od prvog dana. Od samo 5 farmaceutskih formulacija namijenjenjih higijeni dječje kože, danas portfelj „Becutana“ sadrži više od 60 osnovnih tipova proizvoda i više od 100 različitih oblika pakiranja, koji su klinički i dermatološki testirani i razvijeni u suradnji sa pedijatrima, neonatolozima i dermatolozima.

Becutan linija proizvoda namijenjena je njezi bebine i dječje kože, prepoznatljiva i sa izgrađenim identitetom na hrvatskom tržištu. Više od 45 godina povjerenja i tradicije branda Becutan, prenose se s generacije na generaciju, a pritom se može istaknuti upravo njena besprijekorna kvaliteta. Formulacija svih proizvoda napravljena je po unikatnoj recepturi. Izrazito je blaga i nježna, štiti i njeguje kožu, a pritom doprinosi i jačanju njezine zaštitne funkcije. Jedna od osnovnih karakteristika Becutan proizvoda je neutralna pH vrijednost, prilagođena vrijednostima zdrave dječje kože.

Becutan Sensitive linija za osjetljivu kožu namijenjena je njezi i zaštiti iznimno osjetljive bebine i dječje kože. Becutan Sensitive linija u portfelju sadrži pet visokokvalitetnih komzmetičkih proizvoda razvijenih prema najnovijim znanstvenim studijama namijenjenih osjetljivoj koži. Kolekcija je dermatološki i klinički ispitana pod nadzorom dermatologa po principima dobre kliničke prakse.

Becutan proizvodi su klinički i dermatološki testirani i razvijeni u suradnji s pedijatrima i dermatolozima. Proizvode se u visoko kontroliranim uvjetima prizvodnje i primjeni GMP (Good

Manifacturing Practice) standardima, te ISO 9001 i ISO 14001 standardima za kvalitetu. Sve formulacije proizvoda usklađene su s Europskom direktivom za kvalitetu kozmetičkih proizvoda namijenjenih djeci.

20. srpanj 2024 06:19