Aktualno
StoryEditor

U novom broju čitajte o outsourcingu i zašto prepustiti drugima dio posla

22. Kolovoz 2024.

Ne toliko davno outsourcing se ponajprije povezivao s poduzećima koja se bave čišćenjem i zaštitarskim tvrtkama ili onima koje se bave upravljanjem objektima. Danas ipak prednost imaju ona koja svoje usluge povezuju s pomno razrađenim softverima i naprednom tehnologijom, pa se u masi pružatelja usluga najviše izdvajaju logistika, upravljanje skladištima, IT, upravljanje ljudskim potencijalima i računovodstvo. Korisnici njihovih usluga mogu se mirno usredotočiti na svoj glavni posao i zato u novom broju objašnjavamo zašto da ne radite sami ono što drugi rade bolje od vas.

Što je radila treća Plenkovićeva vlada u svojih prvih sto dana, odnosno u vrijeme u kojemu se po definiciji treba upustiti u najzahtjevnije reformske zahvate? Povećala si je plaće i otišla na odmor! Radi preciznosti pošteno je reći da će tih prvih stotinu sjesti za pet dana, ali ako netko zbilja vjeruje u to da smo time vlasti oduzeli ključne dane za reforme, spremno polažemo glavu na giljotinu.

Najmoćniji poduzetnici današnjice zaboravljaju da su, dok prijete demokraciji, prijetnja opasnijim protivnicima – političkim vladarima i s njima povezanim ‘dubokim državama‘. A u srazu s tom ekipom poduzetnici su obično bivali poraženi. Vitezovi templari, megapoduzetnici srednjega vijeka, to su bolno iskusili. Pouku za Elona Muska i big tech ekipu u svojoj kolumni ‘Ekonomalije‘ ima Miodrag Šajatović, glavni urednik Lidera.

Hrvati su skloniji tražiti financijski savjet od prijatelja nego od profesionalaca​​​​​​​, kaže to Hrvoje Krstulović, predsjednik Uprave ZB Investa te predsjednik Udruženja investicijskih i mirovinskih fondova Hrvatske gospodarske komore. U razgovoru nam otkriva i kakva je perspektiva investicijskih fondova te može li se vratiti na razine iz rekordne 2007. godine.

Glavni je generator velikog rasta prodaje Nestléa rast volumena, otkriva nam to u razgovoru Laurentiu-Florin Dimitriu, generalni direktor te tvrtke za Hrvatsku, Sloveniju i BiH.

U novom broju predstavljamo čakovečku tvrtku Mec poduzetnika Danka Železnjaka, otkrivamo što rade i kako u Hrvatskoj virtualni asistenti te se bavimo trendom ‘greenhushinga‘ zbog kojega je šutnja gora od muljanja.

Uz novi broj Lidera stiže i poseban prilog Ljetni trend.

15. rujan 2024 08:15