Financije
StoryEditor

Revolut spojio usluge Revolut Payments i Revolut Bank i predstavio nove mogućnosti

01. Srpanj 2022.
Revolut Card

piše: Anamarija Mujanović

Britanska financijska tvrtka Revolut je kao rezultat proširenja bankarske licence u EU spojila Revolut Payments i Revolut Bank i time osigurala jedinstven sustav financijskog poslovanja. Ovim spajanjem, koje je stupilo na snagu, dolazi do minimalnih promjena u poslovanju, ali kako je najavljeno, nudi  brojne mogućnosti za korisnike usluga Revoluta.

Korisnički račun iz Revolut Payments prelazi u tekući račun u Revolut Banku dok će IBAN ostati isti te će korisnici moći koristiti svoj trenutni račun, kao i do sada, za izvršavanje plaćanja i držanje sredstava, navodi se u priopćenju tvrtke. Sve druge usluge koje su do sada bile u sklopu poslovanja tvrtke Revolut Payments će biti dostupne i dalje.  

No tu su pak novosti za korisnike plaćenih planova jer ukoliko imaju pretplatu na Plus, Premium ili Metal plan od danas će tu uslugu morati potražiti u Revolt Banku jer će oni postati vlasnik grupne police osiguranja za svakodnevnu zaštitu i putovanja.

Za razliku od svoje sestrinske tvrtke, Revolut Bank ne pruža usluge distribucije osiguranja nego je to sada  Revolut Insurance Europe koji će isto tako pružati sve informacije o osiguranju korisnika kao i odgovarati na sva pitanja vezana uz pokrića.

Ova financijska tvrtka prošle je godine postala najveća privatna tehnološka grupa u Ujedinjenom Kraljevstvu kao i najvrjedniji njihov startup jer je u jednoj investicijskoj rundi šesterostruko povećao razinu u odnosu na ranije razdoblje te je ostvario tržišnu vrijednost od 33 milijarde dolara, o čemu smo već pisali u Lideru.

Prošle je godine Revolut zabilježio broj 150.000 klijenata u Hrvatskoj, a od tada kod nas posluje i kao banka.

18. travanj 2024 22:47