Konferencije i edukacije
StoryEditor

Kutle [HR konferencija]: Tek kad osvijestimo sebe i počnemo raditi na sebi možemo utjecati na druge

08. Prosinac 2022.
Hrvojka Kutlefoto Rene Karaman

Vrlo često pričamo o onome što smo napravili, rekli i porukama koje smo poslali i onda se pitamo jesmo li to napravili ovako ili onako... ali koliko se često pitamo što još možemo napraviti, što još možemo reći i koje još poruke možemo poslati da bismo potaknuli održivost - publiku je upitala Hrvojka Kutle, predsjednica Udruge U4HR na 6. HR konferenciji, koja se u organizaciji Lidera i Udruge U4HR održala u Hilton Garden Inn hotelu u Zagrebu

- Utjecaj koji želim napraviti jest da svi mi kad izađemo odavde promislimo i postavimo si barem jedno pitanje koje će nas okrenuti prema održivom životu... Pitanje je kako to možemo napraviti i otkuda to kreće - dodala je Kutle. 

Održivost znači puno stvari, a Kutle ju je objasnila kao očuvanje od narušavanja. Također, održivost uključuje zadovoljavanje vlastitih potreba bez narušavanja mogućnosti drugih i njihovih potreba. Vodstvo ili leadership počinje sa self, dakle svi mi trebamo krenuti od sebe ako želimo vidjeti promjene.

- Tek kad osvijestimo sebe i počnemo raditi na sebi možemo razmišljati o tome da na pozitivan način utječemo na druge. U odnosima koje stvaramo možemo samo omogućiti da se nešto dogodi ili ne dogodi, možemo se ponašati na određen način, ali nikako ne možemo drugu stranu prisiliti da se promijeni... Ja vas ne mogu prisiliti da napravite nešto nakon ove konferencije što do sada niste, ali vam to mogu preporučiti - rekla je Kutle.

Dodala je da je održivost smjer koji trebamo prakticirati svakodnevno, a ne samo cilj kojemu trebamo težiti. 

- Mislite li da možete postaviti smjer, birati put i dostići cilj ili da ne možete - u pravu ste! Stoga, birajte raditi ono što vam je teško, jer u tome leži prava vrijednost - zaključila je.

26. travanj 2024 17:05