Lidertrend
StoryEditor

Twitter zabilježio rast prihoda od 37 posto na preko pet milijardi dolara

15. Veljača 2022.
Novi CEO Parag Agrawal uvjeren je da će do 2023. prihodi Twittera premašiti 7 milijardi dolara, a broj aktivnih korisnika 315 milijuna

Za razliku od Facebooka, odnosno Mete koja je prošle godine zabilježila pad broja aktivnih korisnika te tako izgubila milijarde dolara vrijednosti, konkurencija – Twitter pohvalila se rastom broja prihoda. Točnije, u odnosu 2020., prihodi su im narasli za 37 posto na 5,08 milijardi dolara. Prijavljeni operativni gubitak iznosio je 493 milijuna dolara zbog, kako su objasnili, jednokratnih parničnih troškova i trenutnih investicija, a troškovi su im narasli za 1,4 milijarde, odnosno za 35 posto. Kako je u priopćenju za medije izjavio novi CEO Twittera Parag Agrawal, poslovni rezultati svjedoče o čvrstoj poziciji koju drži ta društvena mreža te im omogućuju da ostvare zadane ciljeve za narednu godinu.

Ambiciozan plan

Kako su objavili, 2023. planiraju ostvariti godišnji prihod od minimalno 7,5 milijardi dolara. Također, naveli su da će povećati sredstva namijenjena za otkup vlastitih dionica s dvije milijarde 2020. na četiri milijarde. Inače, koncem prošle godine Agrawal je na mjestu čelnog čovjeka Twittera zamijenio ekscentričnog suosnivača Jack Dorseya. Dotadašnji CTO, Agrawal, kako su pisali mediji, bolje odgovara investitorima te ostatku uprave koja je kreirala prilično ambiciozan plan rasta te društvene mreže. Osim što planiraju povećati ukupne prihode, cilj im je do kraja 2023. okupljati 315 milijuna aktivnih dnevnih korisnika te uložiti u tehnologiju i creators programe koji bi privukli kreatore sadržaja, pa tako i oglašivače na njihovu mrežu. Dorsey je, s druge strane, kako su prenijeli mediji, imao potpuno drugačiji viziju uloge tehnologije koja, prema njemu, doista može osigurati globalni mir i prosperitet, dok su ulagači tražili fokus, predanost te, dakako, snažan rast Twittera.

20. rujan 2024 15:54