Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Švicarski brend Mövenpick uskoro otvara svoj prvi hotel u Hrvatskoj

10. Travanj 2022.
Movenpick Zagreb
Prvi Mövenpickov hotel u Hrvatskoj bit će otvoren u lipnju u blizini novoga poslovnog kompleksa City Island u zagrebačkom Buzinu. Početak gradnje Mövenpicka u Splitu planira se u rujnu ove godine

Hrvatska developerska tvrtka MPPD sa sjedištem u Zagrebu dovela je na naše prostore poznati Accorov hotelski brend Mövenpick, i to na čak dvije lokacije. Iako su pripreme za gradnju hotela u Splitu počele prije, Mövenpick će svoja vrata najprije otvoriti u Zagrebu, u blizini velikog kompleksa City Island u Buzinu, i to u lipnju, a završetak investicije u Splitu očekuje se iduće godine. Kako je objasnio Janko Vrgoč, partner u MPPD-u, investitor u gradnju zagrebačkoga hotela s četiri zvjezdice je KFK, koji gradi i City Island, a MPPD je zakupac prostora hotela kojim će upravljati Accor.

Mövenpick Zagreb, čiji je dizajn inspiriran slavnim znanstvenikom Nikolom Teslom, imat će 104 vrhunski opremljene pametne sobe i apartmana, dvorane za sastanke opremljene najnovijom tehnologijom te najekskluzivniju privatnu sobu u Zagrebu s izravnim pristupom iz garaže kako bi se gostima osigurala potpuna diskrecija. Generalni direktor hotela bit će Bugarin Minčo Pačikov, koji u Accoru radi deset godina, a bio je i na poziciji zamjenika generalnog direktora u hotelu Novotel Warszawa Centrum, jednom od Accorovih najvećih hotela u Europi.

Mövenpick Split, čija se gradnja procjenjuje na 25 milijuna eura, bit će na atraktivnoj lokaciji na Žnjanu i raspolagat će sa 156 soba s pogledom na more, dva restorana, spa-centrom, inovativnim radnim prostorom, objektom za održavanje konferencija, restoranom na krovu i terasom s beskonačnim (infinity) bazenom. U Splitu se početak gradnje hotela očekuje u rujnu ove godine. Nositelj te investicije trenutačno je developerska tvrtka Split Peninsula Properties u vlasništvu Andrije Antića, suvlasnika MPPD-a, međutim u budućnosti bi financiranje investicije trebali preuzeti strani fondovi. Pod švicarskim brendom Mövenpick, poznatom po vrhunskoj gastronomiji, danas posluje više od stotinu hotela i restorana diljem svijeta. 

12. svibanj 2024 17:59