Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Tankerska plovidba traži smjenu dva člana Upravnog odbora Atlantske plovidbe

20. Svibanj 2024.
Marko Domijanfoto Lider Media

Zadarski brodar Tankerska plovidba odlučio je dati veći naglasak upravljanju Atlantskom plovidbom. Kako stoji u dopuni poziva na glavnu skupštinu koja će se održati 28. lipnja, Tankerska plovidba predlaže uvrštenje dodatnih točaka dnevnog reda. Dvije se odnose na opoziv sadašnjih članova Upravnog odbora i izbor dva nova.

Zadrani predlažu da se opozovu Marko Domijan i Pero Kulaš, a zamijenili bi ih Mario Pavić, prvi čovjek Tankerske plovidbe te Nikola Koščica, član Uprave zadarskog brodara. Podsjetimo, Tankerska plovidba većinski je dioničar Atlantske plovidbe i drži 64,5 posto dionica u toj kompaniji.

Dionice je počela kupovati prošle godine, potom sudjelovala u iznenadnoj dokapitalizaciji, a krajem 2023. dala je i ponudu za preuzimanje svih preostalih dionica Atlantske plovidbe po cijeni od 53,60 eura. Nakon što je došla do već spomenutog udjela, Tankerska plovidba krajem travnja objavila je namjeru davanja nove dobrovoljne ponude za preuzimanje preostalih dionica.

Zanimljivo, Marko Domijan i Pero Kulaš prihvatili su lanjsku ponudu Tankerske plovidbe koja ih sada smjenjuje. Domijan je prodao 3701, a Kulaš 1061 dionicu.

Kako smo nedavno pisali, na ponudu nije pristao predsjednik kompanije Igor Bilbija koji je s 8,5 posto udjela drugi dioničar po veličini.

28. lipanj 2024 14:20