Ukratko
StoryEditor

Prestižno priznanje za zeleno poslovanje Hrvatske pošte

08. Studeni 2023.
Ivan Čulo

Hrvatska pošta je u utorak, 7. studenog u sklopu Konferencije o održivom razvoju, održanoj u zagrebačkom Hotelu ‘Esplanade‘, u kategoriji Javna poduzeća dobila nagradu Hrvatskog indeksa održivosti (HRIO), inicijative za ocjenjivanje dobrovoljnih praksi održivosti hrvatskih tvrtki. Nagradu je u ime Hrvatske pošte preuzeo predsjednik Uprave Ivan Čulo.

Hrvatski indeks održivosti usklađen je s najnovijim europskim direktivama i standardima, globalnim rejtinzima i ciljevima održivog razvoja te omogućuje usporedbu s praksama drugih hrvatskih tvrtki koje iznad zakonski propisanih obveza u svoje poslovanje integriraju održivi razvoj i tako upravljaju utjecajem svog poslovanja na okoliš i društvo. Petnaestu Konferenciju zaredom organizirao je Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj, a nagrade se dodjeljuju u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca.

Klimatski neutralno poslovanje krajnji je cilj Hrvatske pošte koja je već napravila nekoliko znatnih koraka u tom smjeru. Pošta ima najveći zeleni vozni park u Hrvatskoj s više od 420 električnih vozila i razvija vlastitu mrežu punionica za električna vozila kojih će ove godine biti više od 80 diljem Hrvatske. Rezultati ulaganja mjerljivi su i zahvaljujući električnim vozilima, Pošta će godine smanjiti emisije C02 za više od 1300 tona.

Hrvatska pošta svoje poslovanje razvija u smjeru održivosti u kojoj se velika pozornost pridaje zaštiti okoliša i zajednici u kojoj djeluje. Održiv način poslovanja jedan je od temelja nove Korporativne strategije Pošta2025(30), a Pošta je posvećenost potvrdila i pristupanjem međunarodnim inicijativama s konkretnim i mjerljivim ciljevima.

26. travanj 2024 09:13