Život
StoryEditor

Slavna urarska manufaktura Audemars Piguet otvorila prvi luksuzni hotel

07. Rujan 2022.

Ulazak u hotelijerski svijet potaknut je izvrsnim poslovnim rezultatima 2021. Audemars Piguet je ostvario prodaju od 1,58 milijardi švicarskih franaka pretekavši tako Patek Phillipea

Nakon što punih 150 godina potvrđuje status jednog od najuspješnijih i najkvalitetnijih proizvođača satova, švicarski Audemars Piguet odlučio se ubaciti i u hotelijersku industriju. Uz pomoć kompanija Bjarke Ingels Gropue (BIG), CCHE i francuske dizajnerske tvrtke AUM Pierre Minassian, u potpunosti su obnovili i redizajnirali Hôtel de France smješten u švicarskom mjestašcu Le Brassus.

Hotel koji je prvi put svoja vrata otvorio 1857. sada nosi znakovito ime - Hôtel des Horlogers (franc. urara), a dizajneri su prilikom uređenja jednaku pažnju posvetili luksuzu koliko i održivosti. Prvi Audemars Piguetov hotel posjeduje i dva restorana koje vodi francuski chef Emmanuel Renaut, inače vlasnik tri Michelinove zvjezdice.

Švicarci vode

Renovacija hotela s ukupno 50 soba trajala je pune četiri godine, a urarska kuća nije slučajno odabrala Le Brassus za lokaciju svog prvog hotela budući da se tamo nalazi i središnjica kompanije, ali i muzej Musee Atelier Audemars Piguet. Inače, prošle je godine Audemars Piguet ostvario sjajne poslovne rezultate te po ukupnoj prodaji pretekao konkurenta Patek Philippea.

U izvješću koji je objavio Morgan Stanley, Audemars Piguet je ostvario prodaju u iznosu od 1,58 milijardi švicarskih franaka, a Patek nešto nižu, 1,53 milijarde. Ta dva švicarska brenda zajedno s Rolexom s udjelom od 41 posto sudjeluju u ukupnoj prodaji švicarskih satova što je rast od dva posto u odnosu na uspješnu 2019. Rolex je pak prijavio rekordnu prodaju u povijesti. Naime, prošle je godine uspio prodati satova u vrijednosti od 8 milijardi švicarskih franaka te tako zacementirao svoju poziciju lidera na tržištu s udjelom od 29 posto.

23. travanj 2024 20:44